Uncategorized

Kako ekspanzija tehnologije utiče na radno okruženje?

Kako ekspanzija tehnologije utiče na radno okruženje

Kako ekspanzija tehnologije utiče na radno okruženje? Zapravo možda je bolje pitanje: Utiče li tehnološki napredak na radno okruženje? Naravno da utiče, i to se najbolje vidi po opremanju radnog prostora ili kućnih kancelarija.

 

Kako ekspanzija tehnologije utiče na radno okruženje?

Ako se samo vratimo desetak godina unazad videćemo da radni prostori nisu uzgledali baš ovako. Moderno opremljen radni prostor se suočava sa nizom problema. Kao prvo videćete ili možda iz iskustva znate sam problem sa viškom kablova. Kablovi umeju da budu baš nesmotreni kada se preko njih ili pored njih prolazi. Iato tako kablovi sakupljaju prašinu, otežavaju kretanje stolice, i naravno večito pitanje- Koji kabl čemu služi?

Nosači monitora postali su obaveza. Nosači monitora sada više nisu stvar prestiža ili stvar uređivačke politike samog poslovnog prostora, nosači su sada pod obavezno.

Isto tako pošto se dugo vremena provodi u kancelariji, električni stolovi su postali često viđeni u svakoj radnoj prostoriji.

Ergonomske stolice Beograd

Ako ste skoro kupili ili planirate kupovinju ergonomske stolice onda znate da je sve prisutniji taj futuristički dizajn. 

Futuristički dizajn na ergo/ anatomskim stolicama nije samo stvar imidža ili stila, ovo je zapravo neka vrsta prilagođavanja potrebama. Ako ste ranije imali priliku da vidite gejmerske stolice, videli ste da su one bile baš nekako futuristički opremljene. Razlog za takav dizajn ergonomskih stolica je bila tehnologija tj dugotrajno sedenje ispred tehnoloških gadžeta.

Sada smo svi mi koji radimo u kancelariji manje ili više takođe uslovljeni da duže vremena provodimo u kancelariji. Baš iz tog razloga na ergonomskim stolicama dominira futurizam.

Tehnološki razvoj i kancelarija

Ako na primer radite od kuće znate da su vam sada radne površine potrebne samo za tehnološke komponente. Radna površina stola na primer mora imati mesta za kompjuter, tastaturu, miša, punjač, organajzer za kablove,… Sve ovo je zaista puno, međutim sve je više kupaca koji rade sto po njihovim idealnim merama.

Ranije su se stolovi koji su rađeni serijski dobro uklapali u svaki radni prostor. Međutim tehnološkim razvojem sve je više ljudi koji imaju potrebe da urade sto po željenim merama.

Kada smo već kod idealnih dimenzija i mera, ovde isto spada i sam kancelarijski nameštaj. Nameštaj izrađen po merama koje se uklapaju u prostor je takođe sada sve više tražen. Ne treba svakome ostava za dokumentaciju, sada sve ide u folder, ali zato svakome treba fioka više… Baš iz tog razloga se radi nameštaj koji je po željenom dizajnu i dimenzijama.

Radne stanice su takođe produkt novijeg vremena. Ljudima je jako bitno da mogu brzo, lako i jednostavno komunicirati. Brzina protoka informacija u radnom kolektivu je jako bitna u ovom vremenu. Radne stanice su tako postale savremeno rešenje za velike kompanije i kompanije koje imaju veći protok informacija.

Related Posts

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *