Uncategorized

Koliko tehnologija menja trendove u enterijeru?

Koliko tehnologija menja trendove u enterijeru? Da li je ta usklađenost dovoljna? Samo par godina je bilo dovljno da se desi neverovatan napredak tehnologije. U zadnjih godinu dana napredak bio veći od 30% u odnosu na tih par godina. Kako podržati i održati čoveka na radnom mestu, a da pri tom to ne utiče na njegovo zadravlje?

Koliko tehnologija menja trendove u enterijeru?

Minimalizam kao osnova u većini enterijera dobio je unapređenje kada se vešto pomešao sa industrijskim stilom. Industrijski stil je trebao samo da nas pripremi za novu etapu opremanja. Industrijalizacija više nije tema, tema je tehnološki resurs koji više nije samo alat već je i funkcija. 

Kada imamo galoporajući razvoj u tehnološkom smislu, to trebamo ispratiti mi kao radna populacija na odgovarajući način. Čini se da je ovde nastao veliki problem.

Koliko tehnologija menja trendove u enterijeruJoš pre više od deset godina ergonomske stolice su preporučene kao standard radi očuvanja zdravlja. Ovo više nije bilo samo pitanje estetike ili imidža, brige o zaposlenima ili prestiža… Ovo je sada bilo pitanje kako uštedeti na resursima.

Više od 54%  radne populacije ima problem sa kičmom, mišićima, cirkulacijom, koncentracijom… Ovo je sve nuspojava lošeg držanja tela prilikom sedenja. Zamislite sada taj nivo produktivnosti nakon samo dva do tri sata rada. Nakon toga zamislite količinu bolesti i odsustva sa posla isto zbog ugroženog zdravlja. Ovo je ogroman problem koji je samo površan. Najveći problem jeste što više od 50% ljudi nakon određenog radnog veka osećaju tegobe koje ih sputavaju u svakodnevnom životu.

Prilagođavanje enterijera

Enterijer sve vreme pokušava da bude konkurentan. Problem sa konkurentnošću je ta što se opremanje prostora više ne takmički sa nekim stilom ili dizajnom, takmiči se sa problematikom tehnološke ekspanzije. Setimo se samo pre korona virusa koliko su bile popularne „open space“ kancelarije. Savremeno opremanje je „mislilo“ da će sa otvorenim prostorom rešiti problem mobilnosti, protoka informacija, lake dostupnosti. 

Međutim glavni problem nije u transparetnom prostoru, problem je u radnoj jedinici. Slažemo se da brza komunikacija između kolega jeste brže obavljanje posla. Ali da li taj posao može biti obavljen ako mi osećamo nelagodnost, neudobnost i konstantan tremor ruku i nogu? Naravno da ne može.

opremanje enterijera

Sada na secenu stupa opet tehnologija. Savremena tehnologija nam je omogućila brži rad i osmatranje problema. Ako su dizajneri sada imali alat koji im daje brže uvide, onda su mogli brže da daju odgovor. Zbog bržeg davanja odgovora, nastajale su čitave serije inovativnih stolica. Naravno izrada nameštaja po meri je morala da bude opcija kao stepen personalizacije.

Nakon dugog razmišljanja u enterijere je ušla reč- PERSONALIZACIJA. Ova reč je promenila čitav koncept i uvid u ono što mi nazivamo savremenim opremanjem.

Opremanje kancelarija

Koliko tehnologija menja trendove u enterijeru? Menja ih konstantno. Ono što možemo primetiti jeste da na tržište konstanto dolaze inovativne stolice. Stolice iz ErgoPro linije jesu jedan deo slagalice koji ide ruku pod ruku sa tehnološkim napredkom. Iz tog razloga nude personalizaciju i podršku koja je medicinski ispitana tako da je okarakterisana kao pomagalo.

opremanje kancelarija

Danas urediti kancelariju nije samo puki dekor ili dobra lumblana podrška. Uređenje poslovnog prostora danas mora biti podređeno zaposlenima. Ako želite konstantni poslovni progres onda morate ulagati u osnovni resurs. Osnovni resurs nisu stolice to su adekvtatni alati, vi morate ulagati u svoje zaposlene kojima će biti udobno i prijatno. Na taj način vaš uspeh na tržištu neće izostati, a povrede na radu biće minimalne. Ovako  ćete i uštedeti i dobiti neku novu poslovnu atmosferu i energiju u vašem radnom kolektivu.

Related Posts

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *