Uncategorized

Uređenje kancelarije i moderna tehnologija

Uređenje kancelarije i moderna tehnologija: Šta se to sve promenilo kada je u pitanju opremanje prostora? Do pre deceniju vam je bio potreban veliki skladišteni prostor za sva dokumenta. Isto tako do pre deceniju radni sto je izgledao sasvim drugačije, i da dodamo da je takođe stolica izgledala drugačije.

Uređenje kancelarije i moderna tehnologija

Industrijskom revolucijom krenule su potrebe za kancelarijskim prostorom. Tada je kancelarijski prostor bio sasvim drugačije opremljen, međutim vratimo se u 90te ili 2000.godinu i uporedimo je sa ovim danas. Shvatićete da su kancelarijski prostori u 90im bili puni kancelarijskih ormara, kartoteka, skladišteni prostori su bili puni. Naravno od svih tih silnih dokumenata nemoguće je bilo da se snađemo, pa smo na sva ta dokumenta imali i arhive koje su naravno opet zauzimale prostor.

Kako je vreme odmicalo, tako su se i potrebe poslovanja menjale. U 2000. godini već kreće da se primećuje uticaj tehnologije na dizajn nameštaja i celokupnog enterijera. Tako da je tehnologija diktirala izgled poslovnog prostora. Isto tako možemo reći da smo se dosta rasteretili kada smo krenuli koristiti tehnologiju.

ergonomski sto i uređenje prostora

Moderno opremanje poslovnog prostora

U zadnjih par meseci ove godine svedočimo sve većoj primeni tehnologije u poslovanju. Da li to menja način poslovanja? Naravno- Da. Da li to menja celokupni izgled radnih jedinica? Opet ćemo odgovoriti potvrdno.

Kako je tehnologija zauzela svoj primarni položaj kada govorimo o savremenom poslovanju, tako se i čovek prilagođava. Ovo znači da ćemo provoditi više vremena za računarom dok zadajemo neki zadatak programu. Ovo takođe znači da će sve manje fizičke dokumentacije biti u opticaju, ide se na to da sve bude digitalno. 

Ako je u kancelariji sve digitalizovano od papirologije do povezanosti sa kolegama, onda imamo sasvim drugačiju potrebu za opremanjem.

Do skora su arhitekte svoje nacrte radile ručno, sada imaju svoje programe za to. Kompanije koje dolaze iz IT sektora odavno više ne barataju papirima, advokati svoje slučajeve drže u folderima ne u ormarima i arhivima. Sve ove stavke bitno utiču na izgled poslovnog prostora, razmišljali vi o tome ili ne.

Futuristički dizajn

Ako pogledate malo bolje dizajn modernih poslovnih prostora videćete da i dalje dominira minimalistički i industrijski stil. Ali kada govorimo o izgledu samog kancelarisjkog nameštaja ili kancelarijskih stolica videćete da tu već dominira futuristička nota dizajna.

U prilog ovoj tvrdnji govore i gejmerske stolice. Gejmerske stolice su prvenstveno bile namenjene samo za gejmere, međutim sada su sve traženije i za druge poslove. Tako da su proizvođači stolica ergonomske stolice krenuli da dizajniraju po ugledu na gejming stolice. Ovo se isto desilo i sa elektropodesivim stolovima. Ovakvi stolivi su bili takođe prvo namenjeni za gejming, nakon par sezona ljudi su shvatili svu prednost njihove konstrukcije i krenuli da ih kupuju za svoje poslovne prostore.

 

Moderna kancelarija složićemo se sada izgleda mnogo drugačije u odnosu na neku kancelariju od pre deset godina. Međutim ako već uređujete svoj poslovni prostor u modernom stilu, dozvolite sebi da ostanete u jednom delu tradicionalni, ne zaboravite biljke. Biljke u poslovnom prostoru su neophodne ma koliko mi bili futuristički nastrojeni, neke stvari su nenadmašne.

Related Posts

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *